Kombi prevoz - brzo, efikasno, povoljno! NON-STOP 00-24

Selidbe pianina (uspravnih klavira) uz kompletnu zaštitu od grebanja

Selidbe pianina (uspravnih klavira) uz kompletnu zaštitu od grebanja


Selidbe pianina spadaju u prenose teških tereta. Kao i svaki put kada treba da transportujete kabaste terete velikih težina, najbolje je da to iskusni profesionalci urade umesto Vas. Na taj način ćete izbeći mogućnost povrede i biti sigurni da je Vaš dragoceni muzički instrument u sigurnim rukama. 

Specifičnosti selidbe pianina

Pianino je vrsta klavira, koja je izrađena tako da stoji uspravno, radi uštede prostora. Za razliku od polukoncertnog ili koncertnog klavira, za ovaj tip instrumenta je mnogo lakše naći odgovarajuće mesto. Pogodan je čak i za male stanove i garsonjere. Međutim, ukoliko želite da preselite pianino, to ćete veoma teško uraditi sami. Iako su manjih dimenzija, pianina su teška izmedju 200 i 300 kg, u zavisnosti od veličine i materijala od kojih su izrađena. To znači da ih nije baš lako pomeriti i poreseliti, naročito ako se nalaze u stanovima na visokim spratovima u zgradama gde ne postoje teretni liftovi. Zato radnici za selidbe pianina moraju da budu profesionalci sa iskustvom u prenosu istih.

Radi lakše selidbe ceo pianino je potrebno dobro zaštititi puc i streč folijama. Dodatno, ivice ovog skupog instrumenta potrebno je zaštititi sunđerom da ne bi došlo do oštećenja prilikom spuštanja instrumenta uskim hodnicima ili stepenicama. Osim što se osetljiva površina pianina može izgrebsti, nestručnim prenošenjem se takođe može oštetiti drugi nameštaj, stolarija i pod. Pianina se nose uz upotrebu trakastih platnenih gurtni postavljenih između dva obučena radnika. Na ravnim delovima hodnika treći radnik postavlja ispod pianina specijalno izrađena kolica za prenos teških tereta na ravnom. Sama spratnost i materijal za pakovanje i zaštitu pianina kao i blizina prilaza teretnog vozila na adresama utovara i istovara direktno utiču na cenu selidbe Vašeg instrumenta. Sem tržišne vrednosti za klijente ovi muzički instrumenti imaju i emotivnu vrednost pa je selidbu pianina zato bolje prepustiti profesionalcima.  Mi ćemo preseliti svaki pianino brzo i bezbedno.                                                       

Vaš prevoznik Marko Janković

Selidbe pianina bez grebanja




Kontakt

Pozovite nas i dobićete besplatnu procenu Vaše selidbe ili transporta robe!


Partneri

AC Košutnjak